Beeldhouwen

Het_MoMent_06Bij beeldhouwen denkt u wellicht aan metershoge rotsblokken en een stoere man die met een grote beitel en hamer bruut hierop staat te timmeren. Niets is minder waar. U hoeft niet persé een man te zijn en ook niet stoer.

Beeldhouwen is geschikt voor iedereen die een beetje fit is en het leuk vind om bezig te zijn. Spierballen of een creatieve geest is niet nodig. Wel humor en het vermogen om te genieten.

Voor de workshops beeldhouwen die wij geven gebruiken wij zachte spekstenen, middelharde Zuid-Amerikaanse steensoorten en de harde Afrikaanse steensoorten. De kleuren lopen uiteen van wit tot zwart, met de meeste keuze uit bruin en groen in tinten van licht tot zeer donker. Er is vast een steen die bij u past.

Het_MoMent_08Met beitels, hamers, gutsen, raspen en vijlen heeft u het gereedschap in handen om een beeld te houwen uit het gekozen brok steen. Wij adviseren u wat de mogelijkheden van de steensoort zijn. We helpen u om uw idee om te vormen tot een haalbaar project, maar het beste is om zonder verwachtingen een steen te kiezen en gewoon aan de slag te gaan. Gaanderweg ontdekt u wat u mooi vind en wij helpen u om een prachtig sculptuur te maken.

 

Het_MoMent_04Zonder wrijving, geen glans!
Het allerbelangrijkste – en soms ook het meest vervelende onderdeel van het gehele proces – is het polijsten van het beeld. Het vergt doorzettingsvermogen om alle krassen en oneffenheden weg te schuren. Maar dan is het eindresultaat wel iets waar u trots op mag zijn. Een eigen vervaardigd sculptuur!

 

Workshop Beeldhouwen
Na een vers kopje koffie of thee, uiteraard met Mo’s Made lekkers uit eigen keuken, start de workshop met het uitzoeken van een steen en onder begeleiding van een ervaren kunstenares heeft u aan het einde van de workshop heeft u een prachtige beeld gecreëerd uit een brok steen; iets om trots op te zijn.


Dagworkshop
Aanvang: 9.30 tot 16.30 uur
Kosten: € 45,- per persoon
Dit is inclusief koffie of thee met Mo’s Made lekkers, lunch en afsluiting met een hapje en drankje, gebruik gereedschap en begeleiding.
Dit is exclusief steen (vanaf € 4,= afhankelijk van gewicht en soort)
– Een beeld kan door ons op een sokkel (prijs vanaf € 10,-) worden geplaatst.
Aantal personen: vanaf 4 tot maximaal 10 personen


Korte workshop
Aanvang: ochtend 9:30 uur of middag 12:30 voor een duur van 4 uur
Kosten: € 20,- per persoon
Dit is inclusief koffie of thee met Mo’s Made lekkers en gebruik gereedschap en begeleiding.
Dit is exclusief steen (vanaf € 4,= afhankelijk van gewicht en soort)
– Een beeld kan door ons op een sokkel (prijs vanaf € 10,-) worden geplaatst..
Aantal personen: vanaf 4 tot maximaal 10 personen


Kinderworkshop (vanaf 10 jaar)
Aanvang: 13.30 tot 16.30 uur
Kosten: € 15,- per kind, inclusief ranja, cupcake, lekkers, speksteen, gebruik gereedschap en begeleiding.
Aantal personen: vanaf 4 tot maximaal 10 kinderen.


Aanschuifworkshop
Bent u alleen, met z’n tweeën of drieën dan kunt u ook aanschuiven bij een aanschuifworkshop. De groep wordt dan gevormd door individuen en is naast het creatief bezig zijn ook een leuke manier om andere mensen te ontmoeten. Kijk in de agenda voor de data wanneer u kunt aanschuiven.


Nog even dit:

  • Na afloop dient er contant of per PIN afgerekend te worden, tenzij vooraf hierover afspraken zijn gemaakt.
  • Indien tijdig gemeld kan met vegetarische wensen, allergieën en/of speciale diëten – tot op zekere hoogte – rekening gehouden worden.
  • Voor alle workshops en arrangementen gelden de Algemene Voorwaarden van Het Mo’Ment. Lees de voorwaarden hier.

Heeft u vragen of wilt u weten of een datum nog vrij is? Neem dan contact op met Monique Nelson. Stuur een e-mail naar mo@hetmoment.info of bel haar op telefoonnummer 06 51 11 00 82.

Het MoMent - Beeldhouwen